Skip to Content
16. oktober 2017

September statistik: Høje afkast i europæiske aktiefonde

Danske aktiefonde stod i stampe i september, mens fonde med europæiske og tyske aktier leverede pæne afkast. Der var tilbagesalg af obligationsfonde i løbet af måneden.

I september var de finansielle markeder blandt andet præget af euroens svækkelse overfor dollaren og den amerikanske centralbanks udmelding om, at opstramningen af den amerikanske pengepolitik fortsætter. Desuden var der en stigning i olieprisen, orkaner i USA og bekymringer om udviklingen i Nordkorea. 

Fonde med danske aktier steg typisk 0,2 pct. i september. Fonde, der investerer i emerging markets og globale aktier præsterede typiske afkast på henholdsvis 0,3 pct. og 2,4 pct. i september. Europæiske aktiefonde leverede typisk afkast på 3,8 pct., og tyske aktiefonde steg med ca. 6 pct. Fjernøsten-aktiefonde steg typisk 0,2 pct.

Fonde med korte danske obligationer gav et afkast på 0,1 pct., fonde med lange obligationer gav typisk afkast på 0,3 pct., mens fonde med øvrige danske obligationer typisk steg med 0,1 pct.

Blandt de obligationsfonde, der investerer i udenlandske værdipapirer, gav emerging markets typisk et afkast på 0,1 pct., mens Investment Grade obligationsfonde typisk faldt 0,2 pct. De fonde, der investerer i Non-Investment Grade obligationer, steg typisk 0,4 pct. Blandede fonde steg med 1,1 pct.

Globale aktiefonde er de mest populære i september


Der var nettokøb i globale aktiefonde på 10 mia. kr. Fonde, der fokuserer på emerging markets obligationer og non-investment grade obligationer, oplevede tilbagesalg på henholdsvis 3,5 mia. kr. og 1,5 mia. kr. 

Fonde med udenlandske aktier havde nettokøb på 8,3 mia. kr. mens udenlandske obligationer havde et tilbagesalg på 7,4 mia. kr. Der var nettokøb for blandede fonde på 2,1 mia. kr. 

Samlet set steg formuen i fonde målrette private investorer med 2,4 mia. kr. til en formue på 888,1 mia. kr. Den samlede brancheformue steg 5 mia. kr. til 2.076 mia. kr.

Statistikkerne kan ses her.

 


Nem adgang til gode investeringer
Her finder du links til alle danske investeringsforeninger
Vis links
Oversigt over fonde
Få det fulde overblik over risiko, omkostninger og afkast for alle investeringsfonde
Læs mere