Skip to Content
13. august 2014

Statistik juli 2014: Fjernøstlige aktiefonde bedst

Aktiebørserne i Fjernøsten havde igen pil opad i juli. Dermed var der også basis for pæne stigninger til de investorer, som har sat sparepengene i de investeringsbeviser, som arbejder på aktiemarkederne i Fjernøsten. De bedste fonde steg over 7 procent.

"Den store stigning i de fjernøstlige aktiefonde skyldes ikke mindst, at den kinesiske økonomi klarer sig godt i øjeblikket. Det gav sig udslag i afkast på 9-10 procent i de bedste af branchens kinesiske aktiefonde. De fjernøstlige fonde investerer mere bredt, men har typisk store investeringer i Kina og nød derfor godt af kurshoppet her. Målt siden årsskiftet har fjernøstlige og kinesiske aktiefonde også givet nogle af de bedste afkast", siger direktør Jens Jørgen Holm Møller, Investeringsfondsbranchen. 

Illustrationen viser afkastet af udvalgte aktiefonde siden årsskiftet. Median. Procent. 

Månedens dårligste aktieplacering var "Østeuropæiske aktier", hvor kurserne blev presset ned af den fortsatte politiske uro omkring Ukraine og Rusland. Den typiske fond faldt omkring 3½ procent. Målt siden årsskiftet er fondene dog kun faldet lidt over 4 procent.

Obligationsområdet sluttede stort set uforandret. Den eneste kategori med større ændringer var "non investment-grade" – dvs. de mest risikobetonede erhvervsobligationer. Her faldt den typiske fond lidt over 0,8 procent i juli. 

Se statistikkerne på web.

Se statistikkerne i excel.  

 


Nem adgang til gode investeringer
Her finder du links til alle danske investeringsforeninger
Vis links
Oversigt over fonde
Få det fulde overblik over risiko, omkostninger og afkast for alle investeringsfonde
Læs mere