Skip to Content
12. juni 2014

Statistik maj 2014: Østeuropæiske aktiefonde gav to-cifrede afkast

Maj blev en god måned for aktiemarkederne og dermed for aktieinvestorerne i de danske investeringsforeninger. Månedens topscorer blev de østeuropæiske aktiefonde. Her gav den typiske fond et afkast på hele 11,5 procent. Stigningen kom efter nogle måneder med sivende kurser – og målt siden årsskiftet ligger fondene med østeuropæiske aktier stadig med et lille minus.

De bedste afkast lå generelt mod øst i maj: De typiske fonde med investeringer i henholdsvis Kina, Fjernøsten og Japan gav således afkast på mellem 5,7 og 6,8 procent. Kun en enkelt aktiefond gav minus i maj – ellers var der plusser over hele linjen. Det danske aktiemarked havde endnu en flot måned med et afkast i den typiske fond på lidt over 5 procent.

På obligationsområdet lagde "emerging markets" sig i front med et afkast på over 3 procent. De danske obligationsfonde kunne ikke følge med i det tempo, men de bedste fonde gav afkast på 1 procent.

Investorerne købte investeringsfonde for over 6 mia. kroner

Der blev skudt yderligere ind i investeringsfonde i maj. Månedens nettokøb i detailrettede fonde blev på 6,1 mia. kroner. Investorerne valgte at fordele opsparingen bredt på de forskellige typer af fonde med aktier og obligationer i Danmark og udlandet, så der var indskud i alle hovedkategorier af investeringsfonde. Størst var interessen dog for de brede, globale aktiefonde, hvor investorerne købte nye investeringsbeviser for næsten 2 mia. kroner.

Branchens formue når nyt rekordniveau

Kombinationen af rigtigt gode afkast på især aktiemarkederne og flere indskud fra investorerne sendte branchens samlede forvaltede op i et nyt rekordniveau. Ultimo maj forvaltede de danske investeringsforeninger en samlet opsparing på 1.719 mia. kroner. 

Yderligere information

Se afkaststatistikken

Vis statistikkerne (excel). 

 


Nem adgang til gode investeringer
Her finder du links til alle danske investeringsforeninger
Vis links
Oversigt over fonde
Få det fulde overblik over risiko, omkostninger og afkast for alle investeringsfonde
Læs mere