Skip to Content

Hvilke typer af opsparing kan du investere?

Du kan investere de fleste former for opsparing gennem investerings-foreninger. Det er ikke ligegyldigt, hvilken type opsparing du investerer, fordi der er forskellige skatteregler. Herunder kan du læse om de forskellige typer opsparing, du kan investere. 

Frie midler

Frie midler er beskattet penge, som ikke er bundet. Det er penge, som du kan forbruge her og nu. En traditionel opsparing i banken er frie midler, ligesom pengene på din NemKonto. Penge i f.eks. aktier bliver også betragtet som frie midler, så længe du kan få pengene ud her og nu. Investeringsfonde er velegnede til investering af frie midler.

Læs om skattereglerne.

Pensionsopsparing

Du kan investere dele af eller hele din pensionsopsparing i investeringsbeviser. Har du din pension i en bank eller sparekasse, skal du blot oprette et depot, som er tilknyttet din pensionsopsparing.

Er din pensionsopsparing i en pensionskasse eller et forsikringsselskab, tilbyder mange institutter unit link-ordninger. Med en unit link-ordning får du mulighed for at placere pensionsopsparingen i investeringsfonde.

Reglerne for pensionsopsparing bliver ændret løbende. Du bør derfor kontakte din rådgiver for at høre, hvilke muligheder der passer bedst til dig.

Læs om skattereglerne.
Børneopsparing

Børneopsparingsmidler er fritaget for beskatning. Investeringsfonde er velegnede til investering af penge på en børneopsparing.

Læs om skattereglerne

Midler under virksomhedsskatteordningen

Du kan investere midler, som er opsparet gennem virksomhedsordningen, i udvalgte fonde. Disse afdelinger er såkaldte akkumulerende fonde, hvor udbyttet ikke udbetales løbende. Udbyttet bliver i stedet automatisk geninvesteret.

Investerer du via virksomhedsordningen, er det som udgangspunkt en betingelse, at fonden er lagerbeskattet.

Læs om skattereglerne
false
Sidst opdateret: 20–5–2014