Skip to Content

Sådan kommer du i gang

Investeringsbeviser er et nemt alternativ – eller supplement – til at investere direkte i aktier og obligationer, fordi du overlader investeringsopgaven til en professionel porteføljemanager, som plejer dine investeringer.

Før du investerer, skal du overveje, hvor, hvordan og hvor længe dine penge skal investeres. Din bankrådgiver hjælper dig med at finde en løsning, som passer til din økonomi, alder og risikovillighed.

Når du investerer via banken, opretter banken et depot til dig. Herefter køber du investeringsbeviser i de relevante investeringsfonde. Det er vigtigt, at du får en sammensætning af fonde, som passer til dine behov. Det kan din rådgiver hjælpe dig med. 

Du betaler dagskurs for beviserne. Kursen er bestemt af værdien af de værdipapirer, der ligger i de enkelte fonde. Det koster normalt ikke noget at have investeringsbeviser liggende i depot i banken. Investeringsforeningen betaler omkostningerne.

Du kan sælge dine investeringsbeviser igen til dagskurs og købe nogle andre for pengene eller få pengene sat ind på din bankkonto. Du kan sælge og købe investeringsbeviser via netbank eller i din lokale bankfilial.

false
Sidst opdateret: 11–7–2014